Feest

Stroopwafels

Stroopwafels

Met dit recept maak je 10 stroopwafels

Deeg
100 gram mozzarella
25 gram boter
35 gram amandelmeel
35 gram lupinemeel
1 eetlepel xilitol
1 mespunt monk fruit
1 mespunt vanillepoeder
1 mespunt kaneel
3 druppels karamelessence
1 ei
Snufje zout
10 theelepetjes jaconsiroop voor de vulling

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe de boter in een steelpannetje en scheur de mozzarella in stukken en doe er meteen bij. Verwarm dit op middenhoog vuur zo’n 5 minuten. Dan is alles zacht en de mozzarella soort zachte kauwgom.
  3. Weeg ondertussen de droge ingrediënten en meng die door elkaar.
  4. Haal pan van het vuur en voeg onmiddellijk alle droge ingrediënten in een keer erin en roer met een pollepel heel stevig door.
  5. Voeg een het rauwe ei toe en de essence en ga verder met heel stevig doorroeren. Dat lijkt eerst rommelig, maar komt echt goed. Na 2 minuten stevig roeren heb je een fantastisch en nog wat zacht deeg.
  6. Stort het deeg op een bakpapier op het aanrecht, duw wat plat en laat het een paar minuten wat afkoelen. Doe er dan een bakpapier bovenop leggen en rol het deeg uit tot een lap van 3 mmm dik tussen de twee bakpapieren.
  7. Trek het bovenste papier weg en leg die op een bakplaat. Steek rondjes van ongeveer 8 cm doorsnee uit het deeg. Laat de deegplaat in zijn geheel op het bakpapier liggen (rondjes haal je uit het deeg na het bakken)
  8. Schuif een bakplaat onder het deeg en bak in de oven gaar 15 tot 20 minuten.
  9. Laat het de plaat even iets afkoelen, dan breek je de wafels er beter uit. Doe tussen elke twee wafels een theelepeltje jaconsiroop uitsmeren. Bewaar de wafels in een blik.

De overgebleven tussenstukjes van het wafeldeeg zijn lekkere theeknabbeltjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *